تاریخ : دوشنبه 11 ارديبهشت 1396

راه‌اندازی سایت نشریه شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران (شاعا)

سایت نشریه شاعا راه‌اندازی شد.

فصلنامه علمی-تخصصی «شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران (شاعا)» با هدف ترویج و ارتقای سطح آزمایشگاه‌های علمی و انعکاس آخرین فعالیت‌های آزمایشگاه‌های علمی ایران منتشر می‌شود. این نشریه در ایجاد ارتباط مؤثر، پویا و فعال مابین اعضای شبکه آزمایشگاه‌های علمی کشور نقش مهمی ایفا می‌کند.

آگاهی اعضای شبکه آزمایشگاهی از فعالیت‌های همدیگر و تبادل افکار، می‌تواند در ارائه خدمات آزمایشگاهی، استفاده بهینه از تجهیزات و استفاده از تجربیات اعضا حائز اهمیت باشد. در مجموع نشریه شاعا آیینه و ویترین فعالیت‌های شاعا بوده و به روند تکاملی ایده‌ها و سیاست‌های کلی شبکه آزمایشگاهی کمک مؤثری می‌نماید. استفاده از همکاری‌ تمامی اعضای شبکه آزمایشگاهی در تدوین گزارش‌ها و مقالات تخصصی نشریه در تحقق استفاده از خرد جمعی در پیشبرد اهداف شبکه آزمایشگاهی اثر مهمی دارد.

نشریه شاعا از سوی دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (ستاد شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران-شاعا) و به نمایندگی دانشگاه مراغه منتشر می‌شود. تمام مراحل ارسال مقاله، داوری و پذیرش، به صورت آنلاین از طریق سایت نشریه انجام می‌شود و دسترسی به مقالات منتشر شده کاملاً آزاد است.

این فصلنامه موضوعات زیر را در برمی‌گیرد:

• پیاده‌سازی استانداردهای مختلف از جمله ISO17025 در آزمایشگاه‌ها و مزایای آن
  • معرفی تجهیزات آزمایشگاهی با فناوری بالا از جمله میکروسکوپ‌های الکترونی SEM و TEM، دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)، دستگاه کروماتوگرافی گازی-طیف‌سنجی جرمی (GC-MS) که نیاز بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی می‌باشد و ارائه نکات ضروری و کاربردی لازم در خصوص نگهداری و استفاده از تجهیزات
  • تبیین دیدگاه‌ها و اهداف شبکه آزمایشگاه‌های علمی کشور به قلم مسئولان محترم شاعا
  • جایگاه آزمایشگاه‌های مرکزی در فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی
  • ارائه مقالاتی در خصوص توانمندسازی فنی و تخصصی کارشناسان آزمایشگاه‌های مرکزی در راستای ارائه بهتر خدمات آزمایشگاهی
  • اهمیت کالیبراسیون تجهیزات آزمایشگاهی و نحوه انجام آن
  • مقالاتی در خصوص بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) در آزمایشگاه‌ها

گزارش‌ها

• معرفی آزمایشگاه‌های مرکزی دانشگاه‌ها و مراکز علمی مختلف عضو شاعا
  • معرفی فعالیت‌های مرتبط با بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) دانشگاه‌ها و مراکز علمی مختلف
  • معرفی فعالیت‌های مرتبط با استانداردسازی آزمایشگاه‌ها
  • گزاترش ارزیابی عملکرد سالانه مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی
  • دستورالعمل‌های شبکه آزمایشگلاهی در خصوص آزمایشگاه‌های مرکزی و نظام سلامت، ایمنی و محیط زیست
  • توسعه و خدمات و همکاری‌های شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران (شاعا)

• اخبار برگزاری جشنواره و نمایشگاه‌های مربوط به شاعا
  • اخبار مربوط به معرفی فعالان برگزیده شبکه آزمایشگاهی
  • اخبار مربوط به نشست‌های مسئولان آزمایشگاه‌های مرکزی
  • اخبار مربوط به برگزاری دوره‌های آموزشی بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) در دانشگاه‌ها و مراکز مختلف علیم عضو شبکه آزمایشگاهی
  • اخبار مربوط به برگزاری دوره‌های آموزش تخصصی
  • اخبار مربوط به توسعه آزمایشگاه‌های مرکزی دانشگاه‌ها و مراکز علمی مختلف کشور
  • اخبار مربوط به بازدید و افتتاح آزمایشگاه‌های مرکزی توسط مسئولین محترم شبکه آزمایشگاهی در سراسر کشور
سایت این نشریه از فروردین ماه سال ۱۳۹۶ راه‌اندازی شده است و از این پس تمامی مراحل ارسال، داوری و چاپ مقالات از طریق این سایت به صورت آنلاین انجام خواهد شد.
علاقمندان برای ارسال مقالات می‌توانند با مراجعه به سایت نشریه به آدرس http://shaajournal.msrt.ir/ پس از ثبت‌نام در سایت اقدام به ارسال مقاله نمایند.
  • در دوشنبه 11 ارديبهشت 1396